Γευστική και χορταστική μακαρονάδα με κολοκυθάκια, που μπορείτε να σερβίρετε και ως μακαρονοσαλάτα, στα καλοκαιρινά τραπέζια.
Υλικά
- 500γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
- 4 κολοκυθάκια μέτρια, σε μπαστουνάκια
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 200γρ. κατίκι Δομοκού
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγα φυλλαράκια δυόσμου
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίες τους και τις σουρώνετε.Βήμα 2
Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.Βήμα 3
Για το dressing: ρίχνετε στο multi το κατίκι, την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδοκαι χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε.Βήμα 4
Ρίχνετε σε ένα μπολ τις φαρφάλες, το περιεχόμενο του τηγανιού και περιχύνετε με το dressing από κατίκι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb