Φακές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ σε μια νόστιμη σαλάτα οσπρίων «αγκαλιασμένη» από μια εκρηκτική σάλτσα που θυμίζει τις πικάντικες γεύσεις της Ανατολής…
Υλικά
- 400γρ. " φακές ψιλές ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ"
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- μερικές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς, λεπτές
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε τις φακές. Τις βράζετε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.Βήμα 2
Ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο, σε μέτριο μπολ. Προσθέτετε τις φακές που έχουν κρυώσει, αλάτι και πιπέρι.Βήμα 3
Χτυπάτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ξίδι και περιχύνετε τις φακές. Ανακατεύετε τη σαλάτα και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου ή μαϊντανού, λεπτές ροδέλες κόκκινης πιπεριάς και κάπαρη.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey