21111003_5055_tiramisou
clock icon
15'

Εύκολo τιραμισού

Υλικά

  • 18 μπισκοτάκια αμυγδάλου (amaretti)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί από τη Σάμο
  • 400γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • λίγο κακάο

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις ένα τιραμισού; Δεν είναι και το αποδεικνύουμε με την παρακάτω συνταγή.

Για να κάνετε την εύκολη τιραμισού χρειάζεστε έξι ποτήρια σαμπάνιας ή έξι μπολάκια για να μοιράσετε μέσα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά το στιγμιαίο καφέ και αναμιγνύετε. Τέλος, προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε τα μπισκοτάκια και τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Βάζετε από ένα νοτισμένο μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού ή μπολ και μοιράζετε από πάνω το μίγμα των τυριών. Το ισιώνετε με ένα μαχαιράκι και με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με κακάο την επιφάνεια των ποτηριών. Φυλάτε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να κάνετε την εύκολη τιραμισού χρειάζεστε έξι ποτήρια σαμπάνιας ή έξι μπολάκια για να μοιράσετε μέσα τα υλικά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά το στιγμιαίο καφέ και αναμιγνύετε. Τέλος, προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Παίρνετε τα μπισκοτάκια και τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Βάζετε από ένα νοτισμένο μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού ή μπολ και μοιράζετε από πάνω το μίγμα των τυριών. Το ισιώνετε με ένα μαχαιράκι και με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με κακάο την επιφάνεια των ποτηριών. Φυλάτε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.