Μια εύκολη κολοκυθόσουπα με εξωτικά υλικά και χαρακτήρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνετε και την πασπαλίζετε με τη λουίζα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το κάρι σε ένα wok και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το κάρι. Προσθέτετε τις γαρίδες και την κολοκύθα και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά μπολ.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.
Βήμα 2
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε την κολοκύθα, την αλατοπιπερώνετε και την πασπαλίζετε με τη λουίζα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 3
Ρίχνετε το γάλα καρύδας, το ζωμό λαχανικών και το κάρι σε ένα wok και σιγοβράζετε για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά το κάρι. Προσθέτετε τις γαρίδες και την κολοκύθα και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό λάιμ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρετε το φαγητό σε βαθιά μπολ.
Βήμα 4
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb