Ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο με γιαούρτι, σπόρους και φρέσκα φρούτα, που θα απολαύσουν πολύ και τα παιδιά.
Βάζετε τις νιφάδες βρώμης σε ένα τηγάνι και τις ψήνετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Προσθέτετε τον ηλιόσπορο και τον κολοκυθόσπορο, και ανακατεύετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το
μέλι. Ανακατεύετε να μελωθούν όλοι οι σπόροι και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Κόβετε τη μπανάνα και το ακτινίδιο σε τετραγωνάκια. Μοιράζετε σε ποτηράκια το μίγμα των σπόρων, βάζετε από πάνω γιαούρτι και γαρνίρετε με τα φρούτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τις νιφάδες βρώμης σε ένα τηγάνι και τις ψήνετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καούν. Προσθέτετε τον ηλιόσπορο και τον κολοκυθόσπορο, και ανακατεύετε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 2
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το
μέλι. Ανακατεύετε να μελωθούν όλοι οι σπόροι και αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
Βήμα 3
Κόβετε τη μπανάνα και το ακτινίδιο σε τετραγωνάκια. Μοιράζετε σε ποτηράκια το μίγμα των σπόρων, βάζετε από πάνω γιαούρτι και γαρνίρετε με τα φρούτα.