krema_avocando-anoigma2
clock icon
35'

Energy bowl με βρώμη, αβοκάντο και φρούτα του δάσους

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 2 φλιτζ. γάλα ρυζιού
  • 2 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 1 φλιτζ. βρώμη
  • 600 γρ. φρούτα του δάσους (φράουλες, μούρα, βατόμουρα)
  • 4 σύκα αποξηραμένα, σε χοντρές φέτες
  • μέλι θυμαρίσιο
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • λίγη κανέλα, σκόνη

Tips

  • Το αβοκάντο είναι ένα πολύ υγιεινό φρούτο που έχει γίνει της μόδας τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πολύ προσφιλές σε όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή καθώς μπορεί να σταθεί ως βασικό υλικό σε συνταγές, αλμυρές και γλυκές, αντικαθιστώντας υλικά που δεν είναι plant based, όπως για παράδειγμα το βούτυρο ή τα αυγά.

Τα energy bowls μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στους ανεβασμένους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αυτή η δροσερή και υγιεινή κρέμα αβοκάντο θα γίνει το νέο αγαπημένο μας σνακ

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τα αβοκάντο και προσθέτουμε το γάλα ρυζιού και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη βρώμη σε καυτό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες
στη συσκευασία.

Μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο σε 4 μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη στο κέντρο του κάθε μπολ, κατόπιν τα φρούτα του δάσους στην
κορυφή μαζί με τα σύκα και τα φουντούκια. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Styling—Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—STUDIO LM

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τα αβοκάντο και προσθέτουμε το γάλα ρυζιού και τη βανίλια.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη βρώμη σε καυτό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες
στη συσκευασία.

Βήμα 3

Μοιράζουμε την κρέμα αβοκάντο σε 4 μπολ. Προσθέτουμε τη βρώμη στο κέντρο του κάθε μπολ, κατόπιν τα φρούτα του δάσους στην
κορυφή μαζί με τα σύκα και τα φουντούκια. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Styling—Κατερίνα Λυκουρέση, Food styling—Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες—STUDIO LM