kotopoulo_mango
clock icon
35'

Energy bowl με κοτόπουλο, μάνγκο & ανανά

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τη σαλάτα

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
  • 4 φλιτζ. πράσινη σαλάτα
  • 2 φλιτζ. μαγειρεμένο φαγόπυρο
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • ½ φλιτζ. καρύδια πεκάν κομμένα
  • 1 μάνγκο, σε κύβους
  • ανανά, σε μικρά κομμάτια
  • Για το dressing

  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος αλμυρή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • κριτσίνια

Ένα απόλυτα δροσιστικό energy bowl, που στην ουσία αποτελεί μία πλήρως χορταστική σαλάτα, η οποία μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το βραδινό φαγητό.

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο ψησίματος. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20' ή και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πράσινη σαλάτα, το φαγόπυρο, τα ντοματίνια, τα καρύδια πεκάν, τα κομμάτια μάνγκο, ανανά και
και κοτόπουλου.

Dressing: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με κριτσίνια.

Καρύδι Πεκάν: Πρόκειται για έναν καρπό από το Μεξικό και τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής που έχει παρόμοιο σχήμα με εκείνο των καρυδιών, αλλά είναι πιο μακρόστενος και διαφέρει γευστικά. Η γεύση του είναι νόστιμη και γλυκιά και η υφή του βουτυράτη. Συνδυάζεται ωραία με ένα φρούτο – ταιριάζει υπέροχα με το μήλο, το αχλάδι, το σταφύλι και το ακτινίδιο.

Φωτογραφία: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο ψησίματος. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20' ή και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πράσινη σαλάτα, το φαγόπυρο, τα ντοματίνια, τα καρύδια πεκάν, τα κομμάτια μάνγκο, ανανά και
και κοτόπουλου.

Βήμα 3

Dressing: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

Βήμα 5

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με κριτσίνια.

Βήμα 6

Καρύδι Πεκάν: Πρόκειται για έναν καρπό από το Μεξικό και τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής που έχει παρόμοιο σχήμα με εκείνο των καρυδιών, αλλά είναι πιο μακρόστενος και διαφέρει γευστικά. Η γεύση του είναι νόστιμη και γλυκιά και η υφή του βουτυράτη. Συνδυάζεται ωραία με ένα φρούτο – ταιριάζει υπέροχα με το μήλο, το αχλάδι, το σταφύλι και το ακτινίδιο.

Φωτογραφία: STUDIO LM