Ένα απόλυτα δροσιστικό energy bowl, που στην ουσία αποτελεί μία πλήρως χορταστική σαλάτα, η οποία μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το βραδινό φαγητό.

Υλικά
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου
- 4 φλιτζ. πράσινη σαλάτα
- 2 φλιτζ. μαγειρεμένο φαγόπυρο
- 1 φλιτζ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- ½ φλιτζ. καρύδια πεκάν κομμένα
- 1 μάνγκο, σε κύβους
- ανανά, σε μικρά κομμάτια
- ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 2 κουτ. σούπας σόγια σος αλμυρή
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- κριτσίνια
Μερίδες: 4
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στα δύο αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο ψησίματος. Ψήνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 20' ή και παραπάνω, ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πράσινη σαλάτα, το φαγόπυρο, τα ντοματίνια, τα καρύδια πεκάν, τα κομμάτια μάνγκο, ανανά και
και κοτόπουλου.
Βήμα 3
Dressing: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι μαζί σε ένα μπολ.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Βήμα 5
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε μπολ και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με κριτσίνια.
Βήμα 6
Καρύδι Πεκάν: Πρόκειται για έναν καρπό από το Μεξικό και τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής που έχει παρόμοιο σχήμα με εκείνο των καρυδιών, αλλά είναι πιο μακρόστενος και διαφέρει γευστικά. Η γεύση του είναι νόστιμη και γλυκιά και η υφή του βουτυράτη. Συνδυάζεται ωραία με ένα φρούτο – ταιριάζει υπέροχα με το μήλο, το αχλάδι, το σταφύλι και το ακτινίδιο.
Φωτογραφία: STUDIO LM