Με Αλεύρι Για όλες τις Χρήσεις Χωρίς Γλουτένη των Μύλων Αγίου Γεωργίου και ελάχιστα υλικά, που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε ένα αφράτο ψωμάκι για να συνοδεύσετε το γεύμα σας.
Αλείφετε με λιωμένη μαργαρίνη μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μέλι, το μηλόξιδο και το νερό και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ασπράδια και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα που ετοιμάσατε, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το ψωμί στη μεσαία σχάρα για 35-40 λεπτά.
Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά το ξεφορμάρετε. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει καλά πριν το κόψετε σε φέτες, για τουλάχιστον 2 ώρες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφετε με λιωμένη μαργαρίνη μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαγιά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το μέλι, το μηλόξιδο και το νερό και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ασπράδια και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τη ζύμη στη φόρμα που ετοιμάσατε, σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ψήνετε το ψωμί στη μεσαία σχάρα για 35-40 λεπτά.
Βήμα 4
Βγάζετε το ψωμί από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά το ξεφορμάρετε. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει καλά πριν το κόψετε σε φέτες, για τουλάχιστον 2 ώρες.