Pizza_tortigies
clock icon
20'

Εύκολη τυλιχτή πίτσα με τορτίγιες, έτοιμη σε 20′ στη φριτέζα αέρος

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 6 μεγάλες τορτίγιες
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 6 μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 12 φέτες πεπερόνι
  • Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας

  • 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη ή πελτέ ή κέτσαπ
  • 2 σκελίδες, σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • Για το ψήσιμο

  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • θυμάρι, αποξηραμένο

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πολλές φορές στερείται χρόνου. Αν όμως διαθέτεις λίγες τορτίγιες, τις οποίες θα γεμίσεις με όποια υλικά της πίτσας σού αρέσουν, σε 20΄ έχεις μια πεντανόστιμη εκδοχή της ψημένη στη φριτέζα αέρος που μας λύνει άλλη μια φορά τα χέρια.

Απλώνουμε την κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας και νοερά τη χωρίζουμε σε 4 τέταρτα. Απλώνουμε μια ποσότητα σάλτσας στην κάτω αριστερή γωνία. Συνεχίζουμε στην πάνω αριστερή γωνία βάζοντας μια ποσότητα τυριού και πιπεριά.

Στη δεξιά επάνω γωνία βάζουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμη τυρί, ενώ στην κάτω δεξιά γωνία βάζουμε μια ακόμη μικρή ποσότητα σάλτσας και τις φέτες πεπερόνι.

Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση και μετά ξανά στη μέση ώστε να πάρουμε ένα τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες και τα υλικά.

Αλείφουμε τις τορτίγιες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήνουμε πίτσες μας στο air fryer στους 165°C για 10΄ και τις σερβίρουμε ζεστές.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Απλώνουμε την κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας και νοερά τη χωρίζουμε σε 4 τέταρτα. Απλώνουμε μια ποσότητα σάλτσας στην κάτω αριστερή γωνία. Συνεχίζουμε στην πάνω αριστερή γωνία βάζοντας μια ποσότητα τυριού και πιπεριά.

Βήμα 2

Στη δεξιά επάνω γωνία βάζουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμη τυρί, ενώ στην κάτω δεξιά γωνία βάζουμε μια ακόμη μικρή ποσότητα σάλτσας και τις φέτες πεπερόνι.

Βήμα 3

Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση και μετά ξανά στη μέση ώστε να πάρουμε ένα τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες και τα υλικά.

Βήμα 4

Αλείφουμε τις τορτίγιες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήνουμε πίτσες μας στο air fryer στους 165°C για 10΄ και τις σερβίρουμε ζεστές.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη