Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πολλές φορές στερείται χρόνου. Αν όμως διαθέτεις λίγες τορτίγιες, τις οποίες θα γεμίσεις με όποια υλικά της πίτσας σού αρέσουν, σε 20΄ έχεις μια πεντανόστιμη εκδοχή της ψημένη στη φριτέζα αέρος που μας λύνει άλλη μια φορά τα χέρια.
20'
Εύκολη τυλιχτή πίτσα με τορτίγιες, έτοιμη σε 20′ στη φριτέζα αέρος
Υλικά
- 6 μεγάλες τορτίγιες
- 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 6 μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 12 φέτες πεπερόνι
- 150 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη ή πελτέ ή κέτσαπ
- 2 σκελίδες, σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού βασιλικό, αποξηραμένο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- θυμάρι, αποξηραμένο
Μερίδες: 4
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
Για το ψήσιμο
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνουμε την κάθε τορτίγια στον πάγκο εργασίας και νοερά τη χωρίζουμε σε 4 τέταρτα. Απλώνουμε μια ποσότητα σάλτσας στην κάτω αριστερή γωνία. Συνεχίζουμε στην πάνω αριστερή γωνία βάζοντας μια ποσότητα τυριού και πιπεριά.
Βήμα 2
Στη δεξιά επάνω γωνία βάζουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμη τυρί, ενώ στην κάτω δεξιά γωνία βάζουμε μια ακόμη μικρή ποσότητα σάλτσας και τις φέτες πεπερόνι.
Βήμα 3
Διπλώνουμε την τορτίγια στη μέση και μετά ξανά στη μέση ώστε να πάρουμε ένα τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις τορτίγιες και τα υλικά.
Βήμα 4
Αλείφουμε τις τορτίγιες εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με θυμάρι. Ψήνουμε πίτσες μας στο air fryer στους 165°C για 10΄ και τις σερβίρουμε ζεστές.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη