Φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή γαλατόπιτα, εύκολα και νόστιμα, με την εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων της Arla.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 500 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 30 γρ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- ½ πορτοκάλι, το ξύσμα
- 50 γρ. Βούτυρο Lurpak κρύο, σε κυβάκια
- 1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. νερό
- κανέλα
- άχνη ζάχαρη
Μερίδες: 6-8
Για επικάλυψη
Για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και ομογενοποιούμε καλά.
Βήμα 3
Παίρνουμε μίγμα με την κουτάλα της σούπας και το ρίχνουμε στα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε αυτό το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα, ενσωματώνοντάς το με το γάλα στο σκεύος.
Βήμα 5
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα. Όταν η κρέμα στέκεται στη ράχη της ξύλινης κουτάλας είναι έτοιμη. Εκτός φωτιάς ομογενοποιούμε μέσα το κρύο Βούτυρο Lurpak σε κυβάκια ανακατεύοντας να λιώσει.
Βήμα 6
Αδειάζουμε το μίγμα σε ορθογώνιο ταψί 33x25 εκ., αφού πρώτα το βουτυρώσουμε και το πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια.
Βήμα 7
Επικάλυψη: Χτυπάμε το αυγό μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από την κρέμα στο ταψί.
Βήμα 8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Αν αρχίσει να παίρνει χρώμα, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο να μην καεί.
Βήμα 9
Μόλις κρυώσει εκτός φούρνου, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα προαιρετικά.