Δύο μεζεδάκια που θα ετοιμάσετε πολύ εύκολα και γρήγορα και θα συνοδέψουν εξαιρετικά το κρασί σας. Φτιάχνονται με απλά υλικά που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σας και ενθουσιάζουν με τη γεύση τους.
Για να ετοιμάσετε τα βερίκοκα με κασέρι, με ένα μαχαίρι κόβετε τα βερίκοκα από τη μία πλευρά και ανοίγετε σε φιλετάκια. Βάζετε στη μέση από ένα κομμάτι κασέρι και ένα φύλλο δυόσμου. Πιπερώνετε και κλείνετε το βερίκοκο. Τυλίγετε το κάθε βερίκοκο με 1 λωρίδα από το προσούτο.
Περνάτε τα βερίκοκα σε ξύλινα καλαμάκια, ανά τρία. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε αμέσως.
Για να ετοιμάσετε τις μπουκιές με κρέμα τόνου και μήλα βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Αφαιρείτε τον πυρήνα από το μήλο και το τρίβετε στον τρίφτη με τη φλούδα. Προσθέτετε το τριμμένο μήλο στο μίγμα του τόνου και ανακατεύετε μαλακά την κρέμα.
Μοιράζετε την κρέμα στις τορτίγιες, την αλείφετε αφήνοντας μικρό περιθώριο περιμετρικά και τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τορτίγιες σε ροδέλες και τις στερεώνετε ανά τρεις σε ξύλινα καλαμάκια. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε τα βερίκοκα με κασέρι, με ένα μαχαίρι κόβετε τα βερίκοκα από τη μία πλευρά και ανοίγετε σε φιλετάκια. Βάζετε στη μέση από ένα κομμάτι κασέρι και ένα φύλλο δυόσμου. Πιπερώνετε και κλείνετε το βερίκοκο. Τυλίγετε το κάθε βερίκοκο με 1 λωρίδα από το προσούτο.
Βήμα 2
Περνάτε τα βερίκοκα σε ξύλινα καλαμάκια, ανά τρία. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε αμέσως.
Βήμα 3
Για να ετοιμάσετε τις μπουκιές με κρέμα τόνου και μήλα βάζετε σε ένα μπολ τον τόνο, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Αφαιρείτε τον πυρήνα από το μήλο και το τρίβετε στον τρίφτη με τη φλούδα. Προσθέτετε το τριμμένο μήλο στο μίγμα του τόνου και ανακατεύετε μαλακά την κρέμα.
Βήμα 5
Μοιράζετε την κρέμα στις τορτίγιες, την αλείφετε αφήνοντας μικρό περιθώριο περιμετρικά και τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις τορτίγιες σε ροδέλες και τις στερεώνετε ανά τρεις σε ξύλινα καλαμάκια. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού και σερβίρετε.