gluko me rikota
clock icon
15'

Δροσερό γλυκό με καφέ και τυρί ρικότα

Υλικά

  • 6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
  • 250γρ. ρικότα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
  • 50γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ξύσμα σοκολάτας

Ένα απολαυστικό κρεμώδες γλυκό που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.

Βήμα 2

Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb