Ένα απολαυστικό κρεμώδες γλυκό που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
- 6 κουτ. σούπας καφέ εσπρέσο έτοιμο, ζεστό
- 250γρ. ρικότα
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες
- 3 κουτ. σούπας ρούμι ή μπράντι
- 50γρ. μαύρη ζάχαρη
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. ξύσμα σοκολάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με το ρούμι, τέσσερις κουταλιές της σούπας από τον καφέ και τη ζάχαρη. Τα αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα τουλάχιστον.Βήμα 2
Σ’ ένα μπολ βάζετε το τυρί και το χτυπάτε ελαφρά με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Σιγά σιγά προσθέτετε το μίγμα με τις σταφίδες ανακατεύοντας.Βήμα 3
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή και ύστερα την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζετε τέσσερα ποτήρια με το μίγμα και τα αφήνετε στο ψυγείο.Βήμα 4
Όταν θέλετε να σερβίρετε ρίχνετε τον υπόλοιπο καφέ σε γραμμές και πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb