Salata me revithia
clock icon
2:15'

Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, αντσούγιες, μυρωδικά και ελιές

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα ρεβίθια

  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς για τουλάχιστον 8 ώρες
  • 2 δαφνόφυλλά
  • 1 κρεμμύδι, ξερό κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 40ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι
  • Για τη σαλάτα

  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε τέταρτα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 8 φιλέτα αντζούγια
  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Φροντίζουμε τα ντοματίνια και το αγγούρι να τα έχουμε ήδη στο ψυγείο ώστε να είναι κρύα.

Μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια είναι ό,τι πιο χορταστικό. Σε αυτή τη συνταγή μαζί με τις αντζούγιες, τις ελιές και τη φέτα είναι καλοκαίρι στο πιάτο.

Για τα ρεβίθια: Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε χύτρα μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.  Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, τα μυρωδικά, το ξίδι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τη σαλάτα για 15΄ στο ψυγείο. Κατόπιν προσθέτουμε τις αντζούγιες, τη φέτα και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τα ρεβίθια: Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε χύτρα μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, αλάτι και πιπέρι.  Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, τα μυρωδικά, το ξίδι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Βάζουμε τη σαλάτα για 15΄ στο ψυγείο. Κατόπιν προσθέτουμε τις αντζούγιες, τη φέτα και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη