Traditional,Korean,Kimchi,Jjigae,With,Grilled,Pork,Belly,And,Ramen
clock icon
25'

Doenjang Pasta -Ζυμαρικά με πάστα σόγιας

Υλικά

    Μερίδες: 2

  • 250 γρ. ζυμαρικά (ιδανικά soba ή άλλα από φαγόπυρο, αλλά γίνεται και με σπαγγέτι)
  • 2 κουτ. σούπας doenjang (πάστα σόγιας)
  • 2 φλ. ζωμός λαχανικών ή οστρακοειδών
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. σπανάκι (ή άλλα χόρτα, π.χ. bok choy)
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (προαιρετικά, για έξτρα αλμύρα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, για ισορροπία)
  • Φρέσκο τσίλι ή flakes
  • Καβουρδισμένο σουσάμι για το σερβίρισμα
  • 150γρ φιλέτο μοσχάρι ή ψάρι ή τόφου (προορατικά)

Ζυμαρικά από φαγόπυρο με σάλτσα doenjang και ζωμό οστρακοειδών, σπανάκι και σκόρδο που αναδεικνύουν τη δύναμη του ζυμωμένου στοιχείου

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι με το σησαμέλαιο.

Διαλύουμε το doenjang στον ζωμό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.

Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη, αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Σερβίρουμε με σουσάμι και λίγο φρέσκο τσίλι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε τηγάνι, σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι με το σησαμέλαιο.

Βήμα 3

Διαλύουμε το doenjang στον ζωμό και τον προσθέτουμε στο τηγάνι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το σπανάκι, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη, αφήνουμε να βράσει 2-3 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα. Σερβίρουμε με σουσάμι και λίγο φρέσκο τσίλι.