Marbled,Vegan,Banana,Bread,Loaf
clock icon
1:15'

Δίχρωμο κέικ

Υλικά

    Για 6-8 άτομα

  • 200 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 120 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 150 ml μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 1–2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο (για το κακάο)

Τα κέικ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά κεράσματα και σνακ που δεν λείπουν ποτέ, ή σχεδόν ποτέ, από το σπίτι. Φτιάχνουμε, λοιπόν, δίχρωμο κέικ, για το σπίτι, το σχολείο ή το γραφείο, με προϊόντα Arla.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αν θέλουμε, στρώνουμε και αντικολλητικό χαρτί για να ξεφορμάρουμε εύκολα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το Lurpak Soft με το μέλι μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή στο χαμηλό του μίξερ μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα για να διατηρήσουμε την ίδια υφή με το σκέτο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσουμε το marble εφέ.

Ψήνουμε το κέικ για 50' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο προς το τέλος για να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10'-15' μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Σερβίρουμε σκέτο, ή προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αν θέλουμε, στρώνουμε και αντικολλητικό χαρτί για να ξεφορμάρουμε εύκολα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το Lurpak Soft με το μέλι μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Βήμα 3

Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.

Βήμα 4

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή στο χαμηλό του μίξερ μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.

Βήμα 5

Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα για να διατηρήσουμε την ίδια υφή με το σκέτο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 6

Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσουμε το marble εφέ.

Βήμα 7

Ψήνουμε το κέικ για 50' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο προς το τέλος για να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10'-15' μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 8

Σερβίρουμε σκέτο, ή προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.