Τα κέικ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά κεράσματα και σνακ που δεν λείπουν ποτέ, ή σχεδόν ποτέ, από το σπίτι. Φτιάχνουμε, λοιπόν, δίχρωμο κέικ, για το σπίτι, το σχολείο ή το γραφείο, με προϊόντα Arla.

Υλικά
- 200 γρ. Lurpak Soft αλατισμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 μεγάλα αυγά
- 120 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
- 150 ml μέλι
- 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1,5 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
- 1–2 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο (για το κακάο)
Για 6-8 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αν θέλουμε, στρώνουμε και αντικολλητικό χαρτί για να ξεφορμάρουμε εύκολα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το Lurpak Soft με το μέλι μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Βήμα 3
Ρίχνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, απαλό μείγμα.
Βήμα 4
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή στο χαμηλό του μίξερ μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
Βήμα 5
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και 1-2 κουταλιές σούπας γάλα για να διατηρήσουμε την ίδια υφή με το σκέτο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6
Ρίχνουμε εναλλάξ κουταλιές από το λευκό και το σοκολατένιο μείγμα στη φόρμα. Με ένα μαχαίρι ή ξύλινο καλαμάκι κάνουμε μερικές κυκλικές κινήσεις για να δημιουργήσουμε το marble εφέ.
Βήμα 7
Ψήνουμε το κέικ για 50' ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο. Αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο προς το τέλος για να μην σκουρύνει πολύ η επιφάνεια. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει 10'-15' μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 8
Σερβίρουμε σκέτο, ή προαιρετικά με μια κουταλιά γιαούρτι ή με μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.