Δοκιμάστε αυτή την πανεύκολη συνταγή από την Αγγλία για αυγά με αβοκάντο που και θα ετοιμάσετε σε χρόνο dt, αλλά και θα εντυπωσιάσουν όσους τα δοκιμάσουν.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 8 φέτες ψωµί προζυµένιο
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 4 φρέσκα αυγά Κ. Μακεδονίας Νώμα
- 4 κουτ. σούπας µαρµελάδα τσίλι
- 1 αβοκάντο, λιωµένο, ανακατεµένο µε λίγο αλάτι, χυµό λάιµ και κόλιανδρο ψιλοκοµµένο
Για τα λαχανικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (με καπάκι) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τις κρατάμε ζεστές σε φούρνο με χαμηλή θερμοκρασία.
Βήμα 2
Κάνουμε μια τρύπα στις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις τηγανίζουμε από τη μία πλευρά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες του ψωμιού ώστε η τηγανισμένη πλευρά να έρθει επάνω.
Βήμα 3
Σπάμε ένα αυγό και το περνάμε από σουρωτήρι ώστε να πέσει το πιο νερουλό μέρος του ασπραδιού και να μείνει το πιο σφιχτό. Το ρίχνουμε στην τρύπα του ψωμιού. Σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει το ασπράδι.
Βήμα 4
Αλείφουμε τις άλλες μισές φέτες του ψωμιού με τη μαρμελάδα τσίλι και το λιωμένο αβοκάντο, από πάνω σκεπάζουμε με τις φέτες του ψωμιού που έχουν το αυγό και σερβίρουμε αμέσως.