Croque Madame

Υλικά

  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500 ml γάλα
  • 8 φέτες ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 φέτες καπνιστό τυρί
  • 4 κουτ. γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

Φτιάχνουμε το πιο εμβληματικό πιάτο του brunch εύκολα και γρήγορα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC . Φτιάχνουμε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Προσθέτουμε λίγη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κλείνουμε τα σάντουιτς.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Απλώνουμε πάνω σε κάθε σάντουιτς 1 κουταλιά Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια τους.

Σερβίρουμε ζεστά με ένα τηγανητό αβγό από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC . Φτιάχνουμε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Προσθέτουμε λίγη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κλείνουμε τα σάντουιτς.

Βήμα 3

Τα αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βήμα 4

Απλώνουμε πάνω σε κάθε σάντουιτς 1 κουταλιά Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια τους.

Βήμα 5

Σερβίρουμε ζεστά με ένα τηγανητό αβγό από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.