Φτιάχνουμε το πιο εμβληματικό πιάτο του brunch εύκολα και γρήγορα με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 500 ml γάλα
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες καπνιστό τυρί
- 4 κουτ. γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC . Φτιάχνουμε 4 σάντουιτς τοποθετώντας ανά δύο φέτες ψωμιού μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί. Προσθέτουμε λίγη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και κλείνουμε τα σάντουιτς.
Βήμα 3
Τα αραδιάζουμε σε ταψί αλειμμένο με βούτυρο, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνειά τους και ψήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βήμα 4
Απλώνουμε πάνω σε κάθε σάντουιτς 1 κουταλιά Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η επιφάνεια τους.
Βήμα 5
Σερβίρουμε ζεστά με ένα τηγανητό αβγό από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.