Η διάσημη γαλλική κρέμα εμπλουτισμένη με φιστίκια Αιγίνης, για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Ιδανικό επιδόρπιο για κάθε γεύμα.
Υλικά
- 4 κρόκοι αβγών
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 50γρ. φιστίκια ανάλατα, αλεσμένα σαν πούδρα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 μπαστουνάκι φυσικής βανίλιας(τα σποράκια)
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φιστίκια.Βήμα 2
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας. Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζετε σε μπεν μαρί στο φούρνο. Ψήνετε στους 140οC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.Βήμα 4
Αφήνετε τις κρέμες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με λίγη ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο ή την αφήνετε στο γκριλ να ροδίσει και να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey