creme-brule
clock icon
50'

Κρεμ μπρουλέ με φιστίκια

Υλικά

  • 4 κρόκοι αβγών
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 50γρ. φιστίκια ανάλατα, αλεσμένα σαν πούδρα
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 μπαστουνάκι φυσικής βανίλιας(τα σποράκια)

Η διάσημη γαλλική κρέμα εμπλουτισμένη με φιστίκια Αιγίνης, για ακόμη πιο λαχταριστό αποτέλεσμα. Ιδανικό επιδόρπιο για κάθε γεύμα.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φιστίκια.
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας. Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζετε σε μπεν μαρί στο φούρνο. Ψήνετε στους 140οC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήνετε τις κρέμες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με λίγη ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο ή την αφήνετε στο γκριλ να ροδίσει και να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα αλεσμένα φιστίκια.

Βήμα 2

Μέσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα σποράκια της βανίλιας. Ρίχνετε το ζεστό γάλα στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα σε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα βάζετε σε μπεν μαρί στο φούρνο. Ψήνετε στους 140οC για 30-40 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 4

Αφήνετε τις κρέμες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τις διατηρείτε στο ψυγείο. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε την επιφάνεια κάθε κρέμας με λίγη ζάχαρη και την καίτε με φλόγιστρο ή την αφήνετε στο γκριλ να ροδίσει και να καραμελώσει. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey