Τα πιο εύκολα και απολαυστικά cookies γίνονται και νηστίσιμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και κατά τη σαρακοστή παρέα με το καφεδάκι και το ρόφημά σας.
Υλικά
- 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
- ½ φλιτζάνι μέλι
- ½ φλιτζάνι ταχίνι
- ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
- 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κακάο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Βήμα 2
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.Βήμα 3
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή