Ένα απλό πιάτο ζυμαρικών που μας μεταφέρει στις Κυκλάδες με τρία μόνο υλικά: Κοπανιστή, μυζήθρα και άγριο μάραθο.
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να γυαλίσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε την κοπανιστή, τον άγριο μάραθο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τελειώνουμε με τη μυζήθρα, ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες και βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το
ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τις πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να γυαλίσουν.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε την κοπανιστή, τον άγριο μάραθο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τελειώνουμε με τη μυζήθρα, ανακινούμε το σκεύος να πάει παντού και σερβίρουμε αμέσως.