chutney sykou

Υλικά

  • 400γρ. σύκα καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
  • 60γρ. μαρμελάδα σύκου
  • 60γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Τα chutneys δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι συνοδεύοντας κρέατα, πουλερικά, τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά και λαχανικά. Τώρα λοιπόν που τα σύκα είναι στα καλύτερά τους, τα κάνουμε chutney!

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.