Τα chutneys δίνουν μια διαφορετική νότα στο τραπέζι συνοδεύοντας κρέατα, πουλερικά, τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά και λαχανικά. Τώρα λοιπόν που τα σύκα είναι στα καλύτερά τους, τα κάνουμε chutney!
Υλικά
- 400γρ. σύκα καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
- 60γρ. μαρμελάδα σύκου
- 60γρ. σταφίδες ξανθές
- 60γρ. ζάχαρη καστανή
- 60ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 60ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- ¼ κουτ. γλυκού κάρι
- ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.