xtapodi_stifado_anoigma
clock icon
1:10'

Χταπόδι στιφάδο

Υλικά

Λιτή και εύκολη αυτή η συνταγή για χταπόδι στιφάδο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Η παρασκευή της γίνεται ακόμα πιο απλή χάρη στα προïόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και τα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κρεμμυδάκια Στιφάδο και τα ανακατευύουμε καλά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χταπόδι.

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15΄, προσθέτουμε τα Χταποδάκια Πικάντικα Safcol, ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄. Σερβίρουμε το στιφάδο χλιαρό.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIOM

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και τα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κρεμμυδάκια Στιφάδο και τα ανακατευύουμε καλά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χταπόδι.

Βήμα 2

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15΄, προσθέτουμε τα Χταποδάκια Πικάντικα Safcol, ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄. Σερβίρουμε το στιφάδο χλιαρό.

Styling: Κ. Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIOM