Λιτή και εύκολη αυτή η συνταγή για χταπόδι στιφάδο, είναι ό,τι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Η παρασκευή της γίνεται ακόμα πιο απλή χάρη στα προïόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Υλικά
- Μερίδες: 6
- 5 κονσέρβες Safcol Χταποδάκια Πικάντικα
- 6 κουτ. σούπας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 500 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κρεμμυδάκια Στιφάδο 2kg
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 φύλλο δάφνης
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 4 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 200 γρ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματίνα
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κλωναράκι θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και τα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Κρεμμυδάκια Στιφάδο και τα ανακατευύουμε καλά, ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε τον Τοματοπολτό Μονής Συμπύκνωσης ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί και σβήνουμε με το ξίδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χταπόδι.
Βήμα 2
Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 15΄, προσθέτουμε τα Χταποδάκια Πικάντικα Safcol, ανακατεύουμε προσεχτικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20΄. Σερβίρουμε το στιφάδο χλιαρό.
Styling: Κ. Λυκουρέση, Φωτογραφίες: STUDIOM