Το χταπόδι είναι από τους πιο εκλεκτούς μεζέδες που συνοδεύουν άψογα ένα καραφάκι ούζο ή ένα ποτήρι κρασί. Το ψήνουμε στη λαδόκολλα και γίνεται απολαυστικό.
Υλικά
- 1 χταπόδι γύρω στα 2,5 κιλά
- 3 φύλλα δάφνης
- ½ κιλό πράσινες ελιές, καλά ξεπλυμένες
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σιρόπι βαλσαμικού
- 1 κουτ. σούπας πιπέρι τριμμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε το χταπόδι από το ράμφος του και τα εντόσθια της κουκούλας. Το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και το βάζετε σε μια λεκάνη.Βήμα 2
Ρίχνετε τα δαφνόφυλλα, τις πράσινες ελιές, το σκόρδο, το πιπέρι, το σιρόπι βαλσαμικού και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά να πάνε παντού τα υλικά.Βήμα 3
Απλώνετε τρία φύλλα λαδόκολλας, ακουμπάτε πάνω το χταπόδι και το κάνετε δέμα. Το τυλίγετε μετά με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε έτσι σφραγισμένο για 2 ώρες. Ανοίγετε και το σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb