Η εποχή για σούπες έφτασε. Και αυτή εδώ η χορτόσουπα με λευκά φασόλια, σέσκουλα και λαχανικά εποχής είναι ό,τι πρέπει, σούπερ θρεπτική και νόστιμη!
Υλικά
- 1 πράσο
- 100γρ. σελινόριζα
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 150γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1.300ml ζωμό λαχανικών
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το πράσο, τη σελινόριζα, το καρότο σε ομοιόμορφα κομμάτια και χοντροκόβετε τα σέσκουλα.
Βήμα 2
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν, τα φασόλια και όλα τα λαχανικά, εκτός από τα σέσκουλα. Προσθέτετε τη δάφνη, τον μαϊντανό, τον ζωμό, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε τη χορτόσουπα για 35 λεπτά.
Βήμα 3
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τα σέσκουλα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρετε τη σούπα με λεμόνι, αν θέλετε, και πασπαλίζετε με επιπλέον πάπρικα.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook