Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα όμως θα δείτε πως η αραβική πίτα ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη.
Υλικά
- 4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
- 100γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
- 2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
- 1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
Tips
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας.
- Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά.
- Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.