Η επιτομή της απλότητας σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινό κρέας.

Υλικά
- 1.500γρ. χοιρινό κρέας νωπό (σπάλα)
- 1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια
- 5 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος τους, σε ροδέλες
- 2 στικ σέλερι, σε χοντρά κομμάτια
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 νεροπότηρα χυμός ντομάτας Baresa
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φλιτζάνι άνηθο
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του χοιρινού. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρετε για λίγο και προσθέτετε δύο ποτήρια νερό. Αφήνετε τη σπάλα να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και να μαλακώσει.
Βήμα 2
Προσθέτετε τη σελινόριζα, το πράσο, το σέλινο, τα δύο ποτήρια χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατίζετε. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι τα υλικά σας να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.
Βήμα 3
Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα.