Φτιάχνουμε χοιρινό σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα και το συνοδεύουμε με έναν διαφορετικό πουρέ πατάτες που δανείζεται τη φρουτένια γεύση του κορόμηλου.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λαιμό, σε κύβους 3 εκ.
- 50 γρ. αλεύρι, για το χοιρινό
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 600 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 300 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 20 άγουρα κορόμηλα
- 400 γρ. πατάτες, σε κύβους
- 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 20 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για 4-5΄. Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα και αποσύρουμε το καμένο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε ξανά το χοιρινό, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15΄.
Βήμα 3
Κόβουμε τα κορόμηλα στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Κάνουμε τα 8 από τα 20 πουρέ στο μπλέντερ. Βάζουμε τον πουρέ κορόμηλου και τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα κορόμηλα κομμένα στα 2 και μαγειρεύουμε για 30΄ ακόμη. Τέλος, βάζουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με δυόσμο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio Lm