Το θρεπτικό μπρόκολο μπαίνει στο πιάτο μας μέσα από μια ελαφριά και ιδιαίτερα νόστιμη συνταγή, γεμάτη αρώματα και γεύση!
Υλικά
- 500γρ. χοιρινή σπάλα, σε λεπτές φέτες
- 2 πράσα, σε ροδέλες
- 2 καρότα, σε λεπτές λωρίδες
- 1 μπρόκολο, σε μπουκετάκια
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ρύζι basmati βρασμένο, για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 30ml σάλτσα σόγιας (soya sauce)
- 30ml κρέμα βαλσαμικού
- 1½ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1½ κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
- 150ml νερό
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την κρέμα βαλσαμικού, το τζίντζερ, το κορνφλάουρ, το νερό και το σκόρδο να ομογενοποιηθούν.Βήμα 2
Απλώνετε τις φέτες του χοιρινού σε επίπεδο σκεύος και περιχύνετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.Βήμα 3
Βγάζετε και στραγγίζετε το κρέας από τη μαρινάδα, την οποία κρατάτε στην άκρη.Βήμα 4
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τις φέτες του χοιρινού και από τις δύο πλευρές, να θωρακιστούν, για 7-8 λεπτά. Προσθέτετε το πράσο, το καρότο και το μπρόκολο, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνετε με τη μαρινάδα.Βήμα 5
Μόλις δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω μοιράζετε το κρέας με λαχανικά, σάλτσα και πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook