Ένα μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινό και αγκινάρες που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του. Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις αγκινάρες ΕΔΩ.
						Υλικά
- 500γρ. χοιρινό μπούτι, σε κυβάκια
 - 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 - 1 κουτ. σούπας αλεύρι
 - 8 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
 - 2 καρότα, σε ροδέλες
 - 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
 - 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
 - 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
 - 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
 - αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι.Βήμα 2
Ρίχνετε τις αγκινάρες και τα καρότα, φέρνετε δυο βόλτες και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Βήμα 4
Ρίχνετε τα αμύγδαλα, το θυμάρι και τη ρίγανη, μαγειρεύετε για 10 λεπτά επιπλέον και σερβίρετε αφού κρυώσει ελαφρώς.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά