Ένα μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινό και αγκινάρες που κερδίζει τις εντυπώσεις με την πλούσια γεύση του. Δείτε πώς θα καθαρίσετε τις αγκινάρες ΕΔΩ.
Υλικά
- 500γρ. χοιρινό μπούτι, σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 8 αγκινάρες καθαρισμένες, κομμένες στη μέση
- 2 καρότα, σε ροδέλες
- 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι.Βήμα 2
Ρίχνετε τις αγκινάρες και τα καρότα, φέρνετε δυο βόλτες και σβήνετε με το κρασί.Βήμα 3
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Βήμα 4
Ρίχνετε τα αμύγδαλα, το θυμάρι και τη ρίγανη, μαγειρεύετε για 10 λεπτά επιπλέον και σερβίρετε αφού κρυώσει ελαφρώς.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Mατίνα Πετρουτσά