Το χοιρινό είναι από τα κρέατα που συνδυάζονται πολύ αρμονικά και με φρούτα. Εδώ το μαγειρεύετε με μήλα, που δίνουν νόστιμη γεύση στο πιάτο και μελώνουν ωραία τη σάλτσα. Αντί για χοιρινό βέβαια, μπορείτε να βάλετε γαλοπούλα ή μοσχαράκι.
Υλικά
- 500γρ. χοιρινό λαιμό σε μπουκίτσες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του κρασιού Μοσχάτο ή άλλο λευκό κρασί
- 3 μήλα, σε λεπτές φέτες
- 3 πατάτες, σε λεπτές φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το χοιρινό να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αλατίζετε. Σβήνετε με το κρασί και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τη μουστάρδα, τη δάφνη, ½ ποτήρι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ζεστό νερό αν είναι απαραίτητο. Μετά από 20 λεπτά προσθέτετε τα μήλα και βράζετε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και το χοιρινό. Βγάζετε το καπάκι, αφήνετε το φαγητό να μείνει με το λάδι του, πασπαλίζετε με μαϊντανό και πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb