Ένα νόστιμο και εντυπωσιακό πιάτο για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για κάθε οικογενειακή μάζωξη. Συνοδεύεται τέλεια με πατάτες φούρνου.
Υλικά
- 1 χοιρινό καρέ γάλακτος, περίπου 2 κιλά
- 2 λίτρα νερό
- 4 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα, σκόνη
- 2 κλωνάρια φασκόμηλο φρέσκο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ε.π. ελαιόλαδο
Για την άλμη
Διαδικασία
Βήμα 1
Άλμη: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη λεκάνη με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθούν το αλάτι και η σόδα. Τοποθετούμε μέσα το κρέας φροντίζοντας να καλύπτεται από την άλμη. Αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Το βγάζουμε από την άλμη και το σουρώνουμε καλά. Κατόπιν, το στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αλείφουμε όλο το κρέας με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.Βήμα 2
Τοποθετούμε το καρέ πάνω σε μια σχάρα και την ακουμπάμε πάνω σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα. Κατόπιν χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 140°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30΄ επιπλέον. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και σαλάτα της αρεσκείας μας.Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO Μ