Ζουμερά και νόστιμα χοιρινά σουβλάκια από τα χεράκια σας! Για να δώσετε πιο εξωτική νότα στο πιάτο συνοδεύετε με αρωματικό ρύζι μπασμάτι και πουρέ αβοκάντο.
Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- χυμό από 1½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
- 1 νεροπότηρο ρύζι basmati
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το συνοδευτικό
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε τη ρίγανη, ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναριστούν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ρύζι. Πλένετε καλά το ρύζι σε μια λεκάνη με άφθονο, κρύο νερό. Το ξεβγάζετε 3 φορές και το στραγγίζετε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο τζίντζερ και σοτάρετε μέχρι να βγάλει το τζίντζερ τα αρώματα του.
Βήμα 3
Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά σιγά χλιαρό νερό ώστε να σκεπάσει το ρύζι και να το ξεπεράσει κατά 1 δάχτυλο. Αφήνετε να πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι, ανακατεύετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του.
Βήμα 4
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία ή στο γκριλ του φούρνου, ψήνετε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα, βάζοντας στη μέση το ψαρονέφρι περασμένο σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και συνοδεύοντας με το αρωματικό ρύζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb