Συνταγή που βρίσκουμε στην τακερία- τεκιλερία Loco του Αθηναγόρα Κωστάκου στο Μοναστηράκι. Ένα πιάτο αυθεντικό, για όσους λαχταρούν κάτι από τη μεξικάνικη φιλοσοφία.
Υλικά
- Μερίδες: 4-6
- 1 κ. μοσχαρίσια ουρά
- 500 γρ. σπαλομίτα (νουά σπάλας)
- 1 καρότο σε καρέ
- 1 κρεμμύδι σε καρέ
- 1 σέλερι σε καρέ
- 1 δάφνη
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 25 γρ. πιπεριά chipotle
- 120 γρ. μανιτάρια porto bello
- 120 γρ. σαμπινιόν (λευκά μανιτάρια)
- 50 γρ. πορτσίνι
- 50 γρ. soya
- 60 γρ. Bbq sauce
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα λαχανικά (καρότο, κρεμμύδι, σέλερι) και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Σε ένα άλλο τηγάνι θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές καλά το κρέας με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω όλα τα σοταρισμένα λαχανικά και τη δάφνη. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 ώρες.
Βήμα 2
Αφού γίνει το κρέας μας, το ξεψαχνίζουμε με ένα πιρούνι. Ταυτόχρονα κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι. Ενσωματώνουμε το κρέας με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τη soya και την bbq sauce. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για λίγο στη φωτιά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τυρί cheddar και συνοδεύουμε με nachos ή μικρές tortillas.