Μια συνταγή με πρωταγωνιστή τα καλαμαράκια. Της δίνουμε χάριν αστειότητας μεξικάνικο όνομα, εμπνευσμένοι από το chili con carne, αν και βασίζεται στο ιταλικό Calamare in umido από τη Σικελία. Γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στα προïόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Υλικά
- 3 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
- 50ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 100ml κρασί λευκό ξηρό
- 1 συσκευασία ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα των 400γρ.
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Μερίδες: 2-3
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Βήμα 3
Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Φωτογραφία: Studio LM- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση