cheesecake_katsikisio_small
clock icon
60'

Cheesecake με κατσικίσιο τυρί, γιαούρτι και φράουλες

Υλικά

    Μερίδες: 12

    Για το cheesecake

  • 300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Milbona
  • 180 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί σε άλμη Νώμα
  • 125 γρ. γιαούρτι πλήρες Γάλπο
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά φρέσκα βιολογικής γεωργίας Νώμα
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά Milbona
  • 40 γρ. κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Για τη σος φράουλα

  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Tips

  • Προαιρετικά μπορούμε να ψήσουμε για λίγα λεπτά στο γκριλ ή να κάψουμε το cheesecake μας με φλόγιστρο.

Μια συνταγή για το αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους cheesecake με ελληνικό κατσικίσιο τυρί και δροσερές φρέσκιες φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Για το cheesecake: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και το γιαούρτι. Χτυπώντας προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′. Βγάζουμε με προσοχή από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10′-15′.

Για τη σος φράουλα: Πολτοποιούμε τις μισές φράουλες με τη ζάχαρη άχνη στο μούλτι. Ανακατεύουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε μαζί με το cheesecake.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το cheesecake: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και το γιαούρτι. Χτυπώντας προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′. Βγάζουμε με προσοχή από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10′-15′.

Βήμα 2

Για τη σος φράουλα: Πολτοποιούμε τις μισές φράουλες με τη ζάχαρη άχνη στο μούλτι. Ανακατεύουμε με τις υπόλοιπες φράουλες και σερβίρουμε μαζί με το cheesecake.