Έχετε όρεξη για ένα γλυκάκι; Σας προτείνουμε ένα δροσερό τσιζκέικ με φιστίκι Αιγίνης.
Υλικά
- 150 γρ. μπισκότα, τριμμένα στο μούλτι
- 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
- 50 γρ. Βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα, λιωμένο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 460 γρ. γιαούρτι
- 2 κουτ. σουπ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος
- 140 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
- 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 Φρέσκα αυγά αχυρώνα Κ. Μσκεδονίας Nώμα, ελαφρά χτυπημένα
- μέλι
- σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Tips
- Μεγάλο μυστικό για το τσιζκέικ: Δεν ανακατεύουμε ούτε χτυπάμε τα αυγά πολύ. Δεν θέλουμε να κάνουν φυσαλίδες και να φουσκώσει πολύ το γλυκό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Οπότε δεν χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Βάζουμε τα μπισκότα και το φιστίκι στο μπλέντερ και τα κάνουμε τρίμμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-22 εκ. Με τα χέρια μας και με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσια βάση πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10΄ και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
Βήμα 2
Γέμιση: Με ένα σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε και αυτό. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τα φιστίκια, το εκχύλισμα βανίλιας και, αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε και τα αυγά τα οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 40΄. Είναι έτοιμο όταν μόνο το κέντρο του γλυκού είναι τρεμουλιαστό. Αφήνουμε να κρυώσει 10΄ και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε το γλυκό από το πλάι της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σερβίρουμε με μέλι και φιστίκια.