ANOIGMA-CHEESEBURGER-ME-PIKLES
clock icon
30'

Cheeseburgers με αγγουράκι τουρσί

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ, ελαφρώς ψημένα
  • 2 φέτες ψωμί ξερό (πολύ μπαγιάτικο) σε κομματάκια
  • 8 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα (από 2 για κάθε μπέργκερ)
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι από φυλλαράκια μαϊντανού
  • μερικά φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • ketchup
  • μουστάρδα
  • μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αν θέλετε προσθέτετε στα ψημένα ψωμάκια από λίγη κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα.

Βάλτε τη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίξτε πάνω τα ζουμερά μπιφτέκια που ετοιμάσατε. Θα φτιάξουμε cheeseburgers που αρέσουν σε όλους και θα τα απολαύσουμε παρέα με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ψωμί με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντροτριμμένη γαλέτα.
Το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί, προσθέτοντας και λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφράτο το μίγμα του κιμά. Πλάθετε με αυτό τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και πλατιά.
Ζεσταίνετε καλά τη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και ακουμπάτε πάνω στην ψημένη πλευρά από δύο φέτες τυριού έτσι ώστε να αρχίσουν να λιώνουν.
Τα σερβίρετε πάνω σε ψωμάκια που έχετε προηγουμένως ψήσει ελαφρά σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Συνοδεύετε τα cheeseburger στο πιάτο με φύλλα σαλάτας και τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και πάπρικα, αν σας αρέσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ψωμί με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντροτριμμένη γαλέτα.

Βήμα 3

Το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί, προσθέτοντας και λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφράτο το μίγμα του κιμά. Πλάθετε με αυτό τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και πλατιά.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε καλά τη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και ακουμπάτε πάνω στην ψημένη πλευρά από δύο φέτες τυριού έτσι ώστε να αρχίσουν να λιώνουν.

Βήμα 5

Τα σερβίρετε πάνω σε ψωμάκια που έχετε προηγουμένως ψήσει ελαφρά σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Συνοδεύετε τα cheeseburger στο πιάτο με φύλλα σαλάτας και τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και πάπρικα, αν σας αρέσει.