ARLA Cheeseburger
clock icon
30'

Cheeseburger με μεγάλο κεφτέ

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, χοντροπερασμένο*
  • 100 ml σόδα αναψυκτικό
  • 30 γρ Lurpak Soft (light)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20-25 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 4 ψωμάκια μπριός, ιδανικά για μπέργκερ
  • 200 γρ. Arla Havarti, σε φέτες
  • τηγανητές πατάτες για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Για μπέργκερ ζητάμε πάντα από τον χασάπη μας κομμάτια κρέατος με λίπος περίπου 20% που θα περάσει μόνο μία φορά από τη μηχανή.

Tι πιο απολαυστικό από ένα σπιτικό cheeseburger με μεγάλο κεφτέ; Το τυρί λιώνει μέσα στο μπέργκερ, ενώ το Βούτυρο Lurpak απογειώνει επιπλέον τη γεύση του.

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τον απλώνουμε. Ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε για περίπου 10΄ ώστε να απορροφηθεί.
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το 1/3  Lurpak Soft και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ να μαλακώσουν. Το αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος περίπου 100 γρ. τον καθένα για να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστούν.
Σε μεγάλο καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε άλλο 1/3 βούτυρο και βάζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες να ψηθούν. Ψήνουμε για περίπου 2΄-3΄ από την κάθε πλευρά και πάντα ανάλογα με το ψήσιμο που επιθυμούμε.
Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψωμάκια μπριός αλείφοντάς τα πρώτα με λίγο βούτυρο και ταυτόχρονα μοιράζουμε το Arla Havarti πάνω από τους κεφτέδες να λιώσει
Φτιάχνουμε τα μπέργκερ βάζοντας έναν μεγάλο κεφτέ στο κάθε ψωμάκι και σερβίρουμε αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τον απλώνουμε. Ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε για περίπου 10΄ ώστε να απορροφηθεί.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το 1/3  Lurpak Soft και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ να μαλακώσουν. Το αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος περίπου 100 γρ. τον καθένα για να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστούν.

Βήμα 3

Σε μεγάλο καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε άλλο 1/3 βούτυρο και βάζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες να ψηθούν. Ψήνουμε για περίπου 2΄-3΄ από την κάθε πλευρά και πάντα ανάλογα με το ψήσιμο που επιθυμούμε.

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψωμάκια μπριός αλείφοντάς τα πρώτα με λίγο βούτυρο και ταυτόχρονα μοιράζουμε το Arla Havarti πάνω από τους κεφτέδες να λιώσει

Βήμα 5

Φτιάχνουμε τα μπέργκερ βάζοντας έναν μεγάλο κεφτέ στο κάθε ψωμάκι και σερβίρουμε αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.