Ο αγαπημένος μας σιμιγδαλένιος χαλβάς σε μια ενδιαφέρουσα και πολύ νόστιμη εκδοχή με Παξιμάδι Χαρουπιού Το Μάννα Τσατσαρωνάκη.
Ρίχνετε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα και τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με κουτάλα για 10 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και αδειάζετε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καείτε.
Προσθέτετε το ταχίνι και το τριμμένο
παξιμάδι χαρουπιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μίγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες. Προαιρετικά τις βουτάτε σε κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, μετατρέποντάς τις μπαλίτσες χαλβά σε μικρά σοκολατάκια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε το λάδι και το σιμιγδάλι σε μια κατσαρόλα και τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς με κουτάλα για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι αυτή να λιώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και αδειάζετε το σιρόπι αργά μέσα στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι, ενώ παράλληλα ανακατεύετε με μια κουτάλα, προσέχοντας να μην καείτε.
Βήμα 3
Προσθέτετε το ταχίνι και το τριμμένο
παξιμάδι χαρουπιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και να γίνει ένα σφιχτό και στεγνό μίγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βήμα 4
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και πλάθετε σε μικρές μπαλίτσες. Προαιρετικά τις βουτάτε σε κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε μπεν μαρί, μετατρέποντάς τις μπαλίτσες χαλβά σε μικρά σοκολατάκια.