ceviche

Υλικά

  • 300γρ. λαβράκι φιλέτο (χωρίς κόκαλα και δέρμα)
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 30ml χυμό γιούζου (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 τσίλι, σε λεπτές φετούλες
  • ½ μάτσο κόλιανδρο
  • 5 ραπανάκια
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς μοιράζετε μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για ceviche.

Κόβετε το λαβράκι ξεκινώντας από την ουρά προς το κεφάλι, σε πολύ λεπτές φέτες.
Το απλώνετε σε ένα πιάτο μία μία φετούλα και το καλύπτετε με τους χυμούς λάιμ, γιούζου και λεμόνι. Αλατίζετε και το αφήνετε να «ψηθεί» για 3 λεπτά.
Σερβίρετε το λαβράκι πάνω στα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με λεπτοκομμένα ραπάνια και φρέσκο τσίλι. Αν το θέλετε πιο «ψημένο» το αφήνετε περισσότερη ώρα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.
Συνταγή: Χρόνης Δαμαλάς / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το λαβράκι ξεκινώντας από την ουρά προς το κεφάλι, σε πολύ λεπτές φέτες.

Βήμα 2

Το απλώνετε σε ένα πιάτο μία μία φετούλα και το καλύπτετε με τους χυμούς λάιμ, γιούζου και λεμόνι. Αλατίζετε και το αφήνετε να «ψηθεί» για 3 λεπτά.

Βήμα 3

Σερβίρετε το λαβράκι πάνω στα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με λεπτοκομμένα ραπάνια και φρέσκο τσίλι. Αν το θέλετε πιο «ψημένο» το αφήνετε περισσότερη ώρα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.

Βήμα 4

Συνταγή: Χρόνης Δαμαλάς / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης