Τα burgers με ψάρι είναι επιλογή εξίσου θελκτική με αυτά που φτιάχνονται με κρέας και τέλεια και για παιδιά. Δοκιμάστε τα!
Υλικά
- 4 ψωμάκια μπριός ή ψωμάκια για burger
- 4 φιλέτα ψαριού (πέρκα, γλώσσα, βακαλάος ή σολομός) χωρίς δέρμα, 100γρ. το καθένα
- 4 φύλλα μαρούλι
- 1 ντομάτα, σε φέτες
- 1 αγγούρι, σε φέτες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
- 4 μέτριες πατάτες
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Για το burger
Για τις πατάτες
Tips
- Παραλλαγή για το μπιφτέκι ψαριού: Ψιλοκόβετε το φιλέτο στο χέρι ή στο μούλτι και ανακατεύετε με ελάχιστο αλεύρι, λάδι και αλατοπίπερο. Πλάθετε σε στρογγυλό σχήμα και ψήνετε όπως παραπάνω.
- Ο Κωνσταντίνος Τζιτζικάκης μαγειρεύει για τον Παιδικό Σταθμό Δήμου Δάφνης.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε λίγο στην τοστιέρα και από τις δύο πλευρές για να ροδίσουν.Βήμα 2
Κόβετε τα φιλέτα σε τετράγωνο με τέτοιον τρόπο ώστε να χωράνε στα ψωμάκια. Τα ραντίζετε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και από τις δύο πλευρές και τα ψήνετε σε σχαροτήγανο ή στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα.Βήμα 3
Σε κάθε ψωμάκι βάζετε από 1 κομμάτι ψαριού, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 ροδέλα ντομάτας και 2 φέτες αγγουριού.Βήμα 4
Για τις πατάτες: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια, λίγο πιο χοντρά από σπιρτόξυλα. Ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε πολύ ελαφρά και ανακατεύετε. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τις αραδιάζετε επάνω ομοιόμορφα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τις σερβίρετε ζεστές πλάι στο burger.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση