Το λαχταριστό brownie στην πιο υγιεινή εκδοχή του, με αβοκάντο, σε συνταγή του Κωνσταντή Μπούκλη, η οποία ήταν μία από τις τρεις που διακρίθηκαν στην κατηγορία Γλυκά, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.
Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα του αβοκάντο με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσέχετε να είναι πολύ ώριμα τα αβοκάντο, ώστε να μη σχηματιστούν σβόλοι κατά το χτύπημα.
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
Τοποθετείτε το μίγμα σε ταψί, που έχετε καλύψει τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180oC. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ βάζετε την ψίχα του αβοκάντο με τη ζάχαρη και το βούτυρο και το ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσέχετε να είναι πολύ ώριμα τα αβοκάντο, ώστε να μη σχηματιστούν σβόλοι κατά το χτύπημα.
Βήμα 2
Προσθέτετε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βήμα 3
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και λείο μίγμα.
Βήμα 4
Τοποθετείτε το μίγμα σε ταψί, που έχετε καλύψει τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180oC. Αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό.