Με μία κονσέρβα σαρδέλες μπορείτε να φτιάξετε πολύ νόστιμες συνταγές, για όλες τις ώρες, όπως αυτή η εύκολη και γρήγορη πρόταση για ορεκτικό, που συνδυάζει λαχανικά με ψάρι.
Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο του λάχανου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο λάδι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου.
Τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρόκα μαζί με την κάππαρη, τις ελιές, τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και, αν θέλετε, λίγο χυμό λεμονιού.
Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή την τοστιέρα και το τρίβετε με το σκόρδο κομμένο στα δύο. Περιχύνετε τις φέτες με τη σάλτσα ρόκας και μοιράζετε από πάνω τη φέτα, τα κολοκυθάκια και από ένα φιλέτο σαρδέλας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο του λάχανου. Τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο λάδι. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 1 ώρα περίπου.
Βήμα 2
Τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μπλέντερ τη ρόκα μαζί με την κάππαρη, τις ελιές, τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και, αν θέλετε, λίγο χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Ψήνετε το ψωμί στο γκριλ ή την τοστιέρα και το τρίβετε με το σκόρδο κομμένο στα δύο. Περιχύνετε τις φέτες με τη σάλτσα ρόκας και μοιράζετε από πάνω τη φέτα, τα κολοκυθάκια και από ένα φιλέτο σαρδέλας.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey