mprokolokeftedes anoigma
clock icon
30'

Μπροκολοκεφτέδες με κασέρι

Υλικά

  • 400 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. τυρί κασέρι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρι
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, αποξηραμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μπορέσετε να φάτε το μπρόκολο, αλλά και να το προτείνετε στα παιδιά σας! Το κάνετε νόστιμα κεφτεδάκια! Η προσθήκη του τυριού απογειώνει τη γεύση τους.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το βράζουμε για 6΄-7΄, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσει στιγμιαία και να κρατήσει το πράσινο χρώμα του. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μπρόκολο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κασέρι, το αυγό, το κάρι, το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 30΄.

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πλάθουμε τους μπροκολοκεφτέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ρίχνουμε λάδι και περιμένουμε για 2΄-3΄ μέχρι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τους μπροκολοκεφτέδες περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Styling: Elena Jeffrey – Food Styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε μέσα το μπρόκολο και το βράζουμε για 6΄-7΄, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσει στιγμιαία και να κρατήσει το πράσινο χρώμα του. Σουρώνουμε το μπρόκολο και το ψιλοκόβουμε. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μπρόκολο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κασέρι, το αυγό, το κάρι, το αλεύρι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με κουτάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο για 30΄.

Βήμα 2

Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πλάθουμε τους μπροκολοκεφτέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας. Σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ρίχνουμε λάδι και περιμένουμε για 2΄-3΄ μέχρι να ζεσταθεί. Τηγανίζουμε τους μπροκολοκεφτέδες περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Μόλις τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους τοποθετούμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί για να αφήσουν το περιττό λάδι. Τους σερβίρουμε ζεστούς με ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Styling: Elena Jeffrey – Food Styling: Μ. Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: STUDIO M