Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη σας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.
Υλικά
- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.Βήμα 2
Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.Βήμα 3
Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey