Καλοκαιρινό και μαμαδίστικο. Φτιάχνουμε για το οικογενειακό τραπέζι μπριάμ με φρέσκια ντομάτα και ξινομυζήθρα
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 50 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1½ κρεμμύδι λευκό μέτριο, σε ροδέλες
- 2 σκ. σκόρδο, ελαφρά σπασμένο
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 3 κολοκυθάκια μέτρια, σε κυβάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κoυτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 μέτρια πατάτα, σε κυβάκια
- 6-7 φύλλα βασιλικού
- 200 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και βάζουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το κολοκύθι, έπειτα την πιπεριά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 1΄. Ρίχνουμε
το κύμινο, ανακατεύουμε και μετά από 1΄ τη μελιτζάνα. Αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1΄-2΄ και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ στο τηγάνι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε μέσα την πατάτα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγομαγειρευτούν για 15΄-20΄ το πολύ. Μόλις μαγειρευτούν, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την ξινομυζήθρα από πάνω σε μεγάλα κομμάτια, τον βασιλικό και σερβίρουμε.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.