Ένας πολύ ιδιαίτερος συνδυασμός για όσους αγαπούν το ψάρι, που συνδυάζεται μοναδικά με τα λαχανικά εποχής.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 2 φιλέτα ψαριού ενός κιλού
- 2 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε μέγεθος ζαριού
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μέγεθος ζαριού
- 2 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε μέγεθος ζαριού
- 1 καρότο χοντροκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1/2 τεμάχιο φινόκιο
- φύλλα βασιλικού
- 10 γρ. ρίγανη φρέσκια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε στους 180°C για 25 περίπου λεπτά.
Βήμα 2
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και τοποθετούμε τα φιλέτα ψαριού που έχουμε αλατοπιπερώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄ μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να ψηθεί το ψάρι.
Βήμα 3
Τέλος προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά μας και ώμο ελαιόλαδο.