Ένα διαφορετικό στιφάδο, με μπουκιές κοτόπουλο και ασιατικό άρωμα, που το ετοιμάζουμε σε ελάχιστο χρόνο, είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό.
Υλικά
- 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι χωρίς κόκαλο, σε μπουκιές
- 3-4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας κρασί λευκό ξηρό
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας σόγια σος
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 πρέζα μπούκοβο καυτερό
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
Για 4 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μπουκιές κοτόπουλου, ελαφρώς αλατισμένες, για να πάρουν χρώμα, για 7'-8'. Θέλουμε να έχουν χώρο για να τις γυρνάμε, οπότε, εάν δεν χωράνε σε μία δόση, τις σοτάρουμε σε δύο δόσεις.
Βήμα 2
Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη. Μόλις λιώσει και πάρει ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσουν τα κρεμμύδια να μαλακώνουν.
Βήμα 3
Συνεχίζουμε ανακατεύοντας για 1΄ και προσθέτουμε το κρασί. Προσέχουμε να ξύνουμε τον πάτο για να μην πιάσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ξίδι, τη σόγια σος, την κέτσαπ, το μπούκοβο και ένα φλιτζάνι νερό.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 5΄-6΄, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να γλασάρει η σάλτσα με τα κρεμμύδια.
Βήμα 5
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σουσάμι.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη