Αφράτα μπισκοτάκια με υπέροχα άρωμα πορτοκαλιού και μπαχαρικών, που συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας και τις περιόδους νηστείας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.
Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο.
Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε μπαστουνάκια ή με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον ρίχνετε στο μπολ. Προσθέτετε το ούζο και το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.
Βήμα 3
Στρώνετε 2-3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος της κουζίνας και την ανοίγετε με πλάστη σε φύλλο.
Βήμα 4
Κόβετε τη ζύμη με μαχαίρι σε μπαστουνάκια ή με κουπ πατ σε διάφορα σχέδια και τα μεταφέρετε στα ταψιά που ετοιμάσατε. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.