Τραγανά αλμυρά μπισκότα, κατάλληλα για να συνοδεύσουν τα απεριτίφ τις γιορτινές μέρες και να μας ανοίξουν την όρεξη…
Υλικά
- 16 κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα Αμφιλοχίας
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180γρ. βούτυρο φρέσκο, αλατισμένο και μαλακωμένο
- 1 ολόκληρο αβγό + 1 κρόκο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τα κάστανα και πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι.Βήμα 2
Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, το οποίο κόβετε σε φέτες πάχους σχεδόν 1εκ.Βήμα 4
Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή